Караянчева за президента Радев: Грозно оскверниха паметта на Апостола

Кадър от БНТ

Разделението, за което президентът работи в продължение на 3 години, там (при паметника на Васил Левски в София/бел.ред.) вече обра своите плодове. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред БНТ. По думите й една организирана група, водена от президента, грозно е осквернила паметта на Апостола, като е освирквала.

Според Караянчева няма разумно обяснение да се реагира на речта на кмета на София Йорданка Фандъкова по този начин.

"Не беше уместно да се прави това шествие в този ден - това разделение...едното шествие, което беше на поклонението в църквата, другото е неговото шествие. Като обединител, мисля, че не беше денят и мястото да се прави такова нещо. Нека да има шествие, нека да участва, да се къпе в народната любов", каза тя.

Къде отива поклонението, защото Левски трябва да ни обединява, допълни Караянчева.

"В такива моменти българите трябва да бъдат обединени. Не по този начин, по който се случи това шествие. За мен е обидно. Притеснявам се, че след няколко дена ще има чествания на Шипка, на които аз съм патрон, разбрах, че и президентът ще дойде, дано не доведе тези хора, които бяха тук", коментира тя.

"Вижте - снимките по улицата, сякаш отиват на сватба, в този ден, в който цяла България скърби за своя най-чист и светъл национален герой, няма как да не предизвикат бурни реакции в колегите", допълни Караянчева.

В европейски мащаб има страни които горят до 50% от боклука, ние сме на 3,5%. Решаването на този проблем трябва да бъде с отговорност, заяви Караянчева. Тя беше категорична, че управляващото мнозинство е стабилно.

"Държавата се развива - ние сме на трето място по икономически ръст, средната заплата се вдигна 6-7 пъти, минималната пенсия, минималната заплата - от 240 отиде на 610 лв. Всяка Коледа и Великден има добавки за пенсионерите. Държавата прави каквото може", каза председателят на НС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България