Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Цвета Караянчева

Приветствам усилията на правителството, правоприлагащите органи, прокуратурата и местните власти, че не допуснаха провеждането на позорно и опасно събитие като т. нар. “Луков марш”!

Това коментира във фейсбук страницата си председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"В общество като българското - изтъкано от толерантност и разбирателство, е абсолютно неприемливо инфилтрирането на крайни радикални елементи, които застрашават не само обществения ред, но също така ценностите и идеалите, върху които българите сме градили отношенията си през вековете", пише още Караянчева.

"Днес, със своите категорични действия, България показа, че проявява нулева търпимост към всеки признак на незачитане на правата и достойнството на всяко човешко същество, независимо от неговите етнос, религия, пол. Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в цивилизовано и хуманно общество като българското, а усилията ни да им се противопоставяме никога няма да спрат. У нас няма място за езика на омразата, а неговите проявления ще останат безсилни пред твърдата ни непоколебимост да осигурим среда, която отхвърля всяка крайност и антидемократично поведение", подчерта председателят на парламента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България