Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии

Форумът ще се излъчва на живо в интернет

Председателите на Комисиите по европейски въпроси на парламентите на Съюза заседават утре в София. Форумът започва в НДК и е в рамките на парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС. А основен говорител по първата сесия на форума – “Приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС” ще бъде министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.

Председателят на парламента Цвета Караянчева ще приветства участниците в Срещата на председателите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС (КОСАК). След което с встъпителни думи към тях ще се обърне председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин.

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс и председателят на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент Искра Михайлова ще бъдат ключови говорители по втората сесия “Бъдещето на Европейския съюз – сила в единството”, съобщават от администрацията на народното събрание. В срещата ще участват ипосланика за региона на Балтийско море на Министерството на външните работи на Естония и председател на Националната координационна група на Стратегията на ЕС за региона на Балтийско море Раул Малк.

Срещата ще се излъчва в реално време в Интернет – страницата на Парламентарното измерение на Българското председателство - https://parleu2018bg.bg/bg.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България