Каре идоли върнаха ЦСКА в Европа

Каре от 24-каратово злато поведе ЦСКА при първото гостуване след завръщането в Европа. Димитър Пенев, Димитър Якимов, Петър Жеков и Пламен Марков отново са в „червения“ строй за дуела срещу „Рига“ в четвъртък. „Продължаваме напред“, категорични бяха четирима легенди, донесли едни от най-славните победи в 70-годишната история на ЦСКА най-вече с европейски триумфи.

Треньорът Нестор Ел Маестро показа голямо уважение към тях и още с влизането на терминала на летището в София поздрави всеки един по отделно. Официално на работа в клуба единствено е спортният директор Пламен Марков.

Гриша Ганчев, собственикът на ЦСКА, лично води делегацията на ЦСКА. 30-градусова жега посрещна отбора в латвийската столица. Времето е нетипично за прибалтийската република и затова определят температурите като „екстремно топли“.

ЦСКА спечели първия мач с 1:0 и всички в отбора са убедени – трябва да се играе за задължителен гол, който да предреши двубоя. Националът Кирил Десподов е на линия. „1:0 е добър резултат, но може да бъде и лош – каза нападателят. – Фернандо Каранга е голям футболист и ще ми липсва. Очакваме латвийците да играят затворено и с високи топки към нападателите. Така беше и в първия двубой в София.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ