Каре нови общински съветници положиха клетва в Пловдив

Четирима нови общински съветници положиха клетва в четвъртък в пловдивския парламент, където ще заемат местата на каре бъдещи депутати в 44-ото Народно събрание.

28-годишната Ели Дачева от младежката структура на ГЕРБ и експерт по европейските проекти в областна администрация сменя бившия кмет на Пловдив Спас Гърневски. Димитринка Вакрилова пък сменя в групата на БСП бившата манекенка Теодора Халачева, която ще е една от топ красавиците в бъдещия парламент. Рокада има и в групата на Обединените патриоти, където Иван Димов влиза в ОбС-Пловдив на мястото на местния лидер на ВМРО Александър Сиди. Рекламният експерт Бояна Маркова сяда в стола на Димитър Георгиев от Земеделски съюз "Александър Стамболийски", който в 44-ото Народно събрание ще е депутат от коалиция "БСП за България", след като събра хиляди преференции благодарение на феномена "10/10".

Според правилника на ОбС-Пловдив всеки един от 51-те старейшини получава по 269 лв. на сесия и още по 28 лв. за участие в някоя от постоянния комисия в местния парламент. Общинските съветници под тепетата имат право и на представителни пари до 674 лв. месечно срещу представени фактури за специализирана литература, наем на офиси за приемни на граждани, гориво и телефони, но малко от тях се възползват от тази допълнителна екстра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България