„Карибски пирати 5“ с глобална премиера

Хавиер Бардем е в ролята на мистичния злодей

“Карибски пирати: Отмъщението на Салазар” е петата част на свръхуспешната свръхестествена приключенска фентъзи сага, която доминираше комерсиалния кинопейзаж през миналото десетилетие.

Сега новият филм тръгва глобално с амбициите да върне славното минало на поредицата и да поизчисти малко пострадалата в последно време репутация на Джони Деп, който играе централния персонаж капитан Джак Спароу.

Преди години това бе най-успешният филмов образ, но в последно време Деп се снимаше предимно в провали, а в личен план стана храна за таблоидите след шумен развод с Амбър Хърд, гарниран със скандали, слухове, спекулации и тежки обвинения. Деп има проблем с алкохола, но за разлика от Джак Спароу, който също обича бутилката, това не му се отрази.

Ето за какво става дума в “Карибски пирати: Отмъщението на Салазар”: “Потопен в изцяло ново приключение, злочестият капитан Джак Спароу (Джони Деп) открива, че ветровете на нещастието могат да духат дори още по-силно, когато смъртоносните призрачни пирати, предвождани от стария му враг, ужасяващия капитан Салазар (Хавиер Бардем), са избягали от Триъгълника на дявола с намерение да убият всички пирати в морето… включително и него. Единствената надежда на капитан Джак е да открие тризъбеца на Посейдон - артефакт, който дава на своя притежател пълен контрол над всички морета.”

Режисьори на “Карибски пирати: Мъртвите не говорят” (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) са Йоаким Рьонинг и Еспен Сандберг, сценарият е дело на Джеф Нейтънсън (”Хвани ме, ако можеш”). В ролите са Джони Деп, Хавиер Бардем, Орландо Блум, Пол Маккартни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино