Карлос Гон: Планирах бягството си сам, беше рисковано

Японското общество е справедливо, но системата представя фактите изкривено, заяви бившият шеф на "Нисан"

"Планирах го сам. Действах бързо и за щастие резултатът беше добър, но беше рисковано. Но най-големият риск беше да остана в Япония", това заяви бившият шеф на "Нисан" Карлос Гон в интервю за китайска телевизионна мрежа в Ливан, където избяга миналата година.

Гон е обвинен в Япония във финансови машинации. В интервюто, той заявява, че най-важното за него за момента е да изчисти името си. Бившият шеф на "Нисан" продължава да отрича обвиненията срещу него и смята, че Япония е мястото да бъде оневинен, информира БНТ.

"Все още смятам, че най-доброто място да изчистя името си и цялата история би била Япония. Японското общество е справедливо, за несправедлива считам системата, която представя фактите изкривено", заяви Гон.

65-годишният Гон беше арестуван през ноември 2018-та. Срещу него има обвинения за надвзети компенсации за 85 милиона долара, за ползване на средства на компанията за лични цели и други. Гон, за който се смята, че е спасил "Нисан" от фалит, не уточни бъдещите си планове: "Не съм сигурен, че ще се върна в автомобилната индустрия. Повече съм концентриран да защитя правата си, после ще видим".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят