Карти по 5 лв. при откриването на сезона в Боровец

Курортът Боровец е напълно готов да посрещне хилядите любители на зимните спортове месец преди откриването на сезона.

На 17 декември 2016 г. ще се състои официалната церемония с празненства по случай 120 годишнината от основаването на първия курорт не само в България, но и на Балканския полуостров. Боровец е създаден от цар Фердинанд и царското семейство като лятна ловна резиденция и е развит като международен ски център през 70-те и 80-те години на миналия век благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков Пепи Попангелов и усилията на баща му Петър Попангелов-старши.

Организаторите са предвидили множество забавления, игри и награди за всички гости. По време на празника дневните лифт карти ще са на символична цена - 5 лв., а всички събрани приходи ще бъдат дарени на новосъздадения от „Бороспорт“ АД фонд, който си поставя за цел да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона. Безплатно нощно каране, както и уроци за деца и начинаещи до 12 г. ще зарадват любителите на пистите.

Всеки, купил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които „Бороспорт“ ще раздаде по случай годишнината на курорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес