Каруца и коли с незаконно отсечени дърва задържаха стражари

Снимка: Архив

Превозните средства са засечени в Търговищко и Разградско

Каруца, натоварена с крадени дърва и две коли с двама, секли незаконно, са задържани при проверки в горски масиви в Търговищко и Разградско.

Конският впряг е бил „арестуван” при обход на ловното стопанство „Черни Лом” на територията на община Попово, съобщиха от Североизточното държавно предприятие.

В каруцата, по техни данни, имало 0,5 куб. м дърва за огрев. Виждайки горските стражари, нарушителите избягали и зарязали талигата с дървата, които били отсекли, за да топлят домовете си.

Данните по случая са били предадени на полицията и прокуратурата.

На територията на горското стопанство в Омуртаг пък били открити 0,7 кубика незаконно добита дървесина. Съставени били 4 акта по закона за горите, допълват от предприятието.

В Разградско служители на „Разград лес” засекли, след 21,30 часа във вторник, в землището на село Дянково секачи с две коли. Във „Форд Фиеста”, с транзитни номера, били хванати двама мъже, на 20 и 25 години. Втората кола, „Фолксваген Голф”, която била без регистрационни табели, била натоварена с дърва. Нейният шофьор и мъжете с него избягали, докато служителите гонели първите мъже.

По този случай е образувано досъдебно производство в полицията в Разград.

Наказанието, за такава организирана от няколко души сеч, е лишаване от свобода от 1 до 8 години и глоба от 5 000 лв. до 15 000 лв. Практиката е превозните средства, заедно с незаконните дърва, да се конфискуват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право