Касабов на нова онлайн среща с УЕФА

Президентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов ще вземе участие в нова видеоконференция на УЕФА в сряда (1 април). На онлайн срещата ще присъстват всички 55 членки на европейската централа. Те ще обсъждат предложенията на двете работни групи, сформирани в средата на март, които трябва да излязат с предложения за излизане от кризата. Една от темите ще бъде при какви условия ще бъдат доиграни клубните първенства, както и евротурнирите. Успоредно с това ще бъдат дискутирани и темите за договорите на играчите, а също и за евентуални промени в сега действащата трансферна система.

По-рано този месец на сходна конферетна среща, федерациите взеха решение да преместят Евро 2020 за следващото лясто, за да дадат приоритет на приключването на вътрешните първенства.

Днес в Италия разискват възможността първенството да приключи към този момент. Според „Ла Република“ 15 от 20-те отбора в елита са съгласни да не се доиграе шампионатът, а от следващата кампания да има 22 тима. Обсъжда се и вариантът заплатите във футбола на Апенините да бъдат замразени, докато трае пандемията с коронавируса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ