Касапницата във Вълчи дол след битов скандал

Битов скандал е предизвикал неделната касапница, която хвърли в потрес жителите на Вълчи дол.

Часове след трагедията местните хора все още не можеха да приемат, че съгражданите им Енчо, Иванка и Калоян Иванови са си отишли от този свят по толкова брутален начин - с по един куршум в главите. Труповете на 65-годишния Енчо, 57-годишната му съпруга и 28-годишния им син бяха намерени в неделя по обeд във фамилната им къща.

Открила ги дъщерята, която отишла да види дали са добре, след като цяла сутрин безуспешно се опитвала да се свърже с родителите си по телефона. Семейството има още един син, който е в чужбина. При възрастните в почивните дни се прибирал само Калоян, който работел във Варна. В дома на семейство Иванови нямало шумни скандали, затова първото предположение на местните бе, че крадец наркоман се е промъкнал вътре и щом са го засекли, е застрелял тримата. Няма данни за намеса на външен човек, обяви шефът на ОДМВР-Варна Даниел Пашов.

Основната версия на разследването е, че един от тримата е гръмнал роднините си и се е самоубил, но не се изключват и други хипотези, обявиха от окръжната прокуратура. Кой е стрелецът, ще установяват назначените балистична, медицинска и дактилоскопна експертизи. Знае се, че пенсионираният пожарникар Енчо имал законно притежаван пистолет. Оръжието било открито в къщата, предстои да се докаже дали с него са произведени фаталните изстрели, уточниха от прокуратурата.

“Не може Енчо да е гръмнал Иванка. Никога не би посегнал на жена си, те толкова се обичаха и се подкрепяха. Тихи и задружни хора бяха”, категорични са познати на семейството. Според съседи вероятно синът Калоян е станал причина за скандала, довел до фаталната разправа. Младият мъж имал лошо пиянство, посягал и към дрогата, но криминални дела не е вършил, твърдят вълчидолци.

На метри от окървавения дом на Иванови, в двора на училището преди 17 г. ревнив ром закла изгората си и две нейни приятелки. За зверството Георги Ангелов бе осъден на доживотен затвор.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право