Касияс е Дядото на Европа

Porto's Uruguayan defender Maxi Pereira (C) deflects the ball as Juventus' forward from Argentina Gonzalo Higuain (R) tries to scores against Porto's Spanish goalkeeper Iker Casillas (L) during the UEFA Champions League football match Juventus vs FC Porto on March 14, 2017 at the Juventus stadium in Turin. / AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA

Икер Касияс вече е Дядото на европейските турнири и "влезе в кожата" на италианската легенда Паоло Малдини. При загубата на "Порто" с 0:1 от "Ювентус" (0:2 в първия мач) испанският вратар игра за №175 в Европа. Основната част от двубоите на Касияс са с екипа на "Реал", където изкара 16 сезона и спечели три трофея. Само в Шампионската лига стражът е пазил 164 пъти. По всичко личи, че броят мачове ще се увеличава. Касияс няма намерение да се разделя с "Порто", който ще участва в евротурнирите и наесен.

31-100

Джанлуиджи Буфон, който отново не пусна гол във вратата на "Ювентус", направи странно признание срещу кой да не играе на четвъртфиналите. "Не искам само "Лестър" - отсече легендарният вратар. - Те са ентусиазирани и могат да ранят и най-добрите. Срещу тях можем да загубим всичко."

Бразилският му съотборник Дани Алвеш имаше по-логично желание: "Не искам "Барса". След толкова години там, ще ми е странно да играя срещу тях. Ако е писано, нека е на финал."

Максимилиано Алегри, треньор на "Юве", отрече възможността да поеме "Арсенал" от лятото. Клубният шеф Бепе Марота добави, че вече се водят преговори за продължаване договора на наставника, който е на път отново да стане шампион на Италия. През 2015-а Алегри изведе "Юве" и до финал в Шампионската лига, загубен с 1:3 от "Барса" в Берлин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят