Катарецът, арестуван след скандал в мол, бил член на кралската фамилия

Заведението, в което е станал инцидентът

20-годишният катарски гражданин Ал Хани Сауд Мохамед, който миналата седмица вдигна скандал в столичен мол, съблече се гол и заплаши да запали всички, е член на катарската кралска фамилия, съобщи адвокатът му.

Днес Софийският градски съд потвърди решението на Софийския районен съд относно мярката за неотклонение на катареца – парична гаранция в размер на 5000 лв., пише БГНЕС.

Самият Ал Хани Сауд Мохамед не се яви на заседанието, а неговият защитник Петър Спасов обясни, че клиентът му има паспорт със специален статут.

„Той е член на кралското семейство на Катар. Това му дава специален статут”, заяви адвокатът. Според него обвинението към Мохамед не e за тежко престъпление и затова съдът е постановил парична гаранция.

Ал Хани Сауд Мохамед беше задържан за 72 часа миналата сряда, след като предизвика смут у клиентите и персонала на столичен мол.

Според прокуратурата поведението му се дължало на недоволство от наличието на свинско месо в салата на майка му. От мола пък заявиха, че става дума за несъгласие със сметката в заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България