Катарски милиони за "Ривър" - "Бока"

Катарската столица Доха поиска вторият финален мач за Копа Либертадорес между "Ривър Плейт" и "Бока". От емирството са готови да похарчат сериозна сума, за да приемат срещата. Става въпрос за 13,5 млн. долара.

От Буенос Айрес, където трябваше да се състои двубоя, до Доха разстоянието е 13 306 километра. Това обаче едва ли ще попречи на лудите по футбола аржентински фенове да присъстват на него.

Дългият път ще струва скъпо на катарците, ако получат срещата. 750 хил. долара ще трябва да бъдат платени за разходите на делегациите. Двата тима ще бъдат и обезщетени. "Ривър" трябва да получи 2,5 млн. долара за това, че няма да домакинства на "Ел Монументал". "Бока" ще чака превод в приблизително същия порядък за причинени вреди. Премиите за финалния сблъсък възлизат на 7 млн. долара. 70% от тази сума ще получи бъдещият шампион, докато загубилият прибира остатъка. Още 2 млн. ще бъдат разпределени като допълнителни бонуси. Доха ще компенсира финансово и всички фенове на "Ривър Плейт", които имат билет за двубоя, но няма да могат да пропътуват голямото разстояние до Катар.

В Аржентина твърдят, че готовността на Доха да плати всички разходи около провеждането на срещата, го прави фаворит. Все пак има още два града, които могат да получат домакинството за взривоопасната среща. Става въпрос за колумбийския Меделин и парагвайския Асунсион. Двубоят ще се играе следващият уикенд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят