Катастрофа стана в Кресненското дефиле, пострадали са двама еколози

Снимка: Архив

Автомобил блъсна и рани двама работници на пътно-поддържаща фирма в Кресненското дефиле, съобщи БГНЕС.

Автомобилът бил  „Ауди” с италианска регистрация, управляван от румънец. Ранените работили по банкетите на ГП Е 79 в Кресненското дефиле. По първоначална информация блъснатите от автомобила са алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев.

Двамата еколози са броели прегазените животни на ГП- Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на АМ „Струма”. Целта на двамата била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и ЕК.

Катастрофата стана в 11.20 ч. в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 м след свлачището, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи.

По неизясни обстоятелства лекият автомобил, който пътувал в посока Кресна, в началото на лява крива се отклонява на дясно и блъска двамата работници, които работят по банкета.

Единият от тях е изхвърлен зад 40-сантиметрова подпорна стена.

Двамата пострадали са приети спешното отделение на болницата в Благоевград. Контактни са, но изследванията ще установят тежестта на травмите.

Заради произшествието дясната лента в посока Кресна е отцепена. Движението се регулира от пътни полицаи и се извършва само в едната лента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България