Катастрофирал заради дупка на пътя осъди община за 40 000 лв. обезщетение

Снимка: Архив

Младеж от Велинград осъди общината да му плати 40 000 лева обезщетение за вреди и страдания след катастрофа на наводнена улица. Тя не била ремонтирана през последните 5 години, а на мястото на инцидента имало хлътване, в което след обилен валеж се образувала голяма локва, заради която станал инцидентът, съобщава Дарик радио.

На 21 април 2010 година малко след полунощ пострадалият минавал оттам с колата си, дясното колело пропаднало, возилото се завъртяло и се ударило в ограда и в стълб. 18-годишният тогава водач получил множество наранявания: травма на главата, мозъчно сътресение, двустранна белодробна контузия, счупвания на прешлен и бедрена кост. Лечението му продължило повече от година в болници в Пазарджик и в Пловдив. Бил в инвалидна количка 9 месеца след операцията.

Според вещото лице причината за произшествието е неочакваното попадане на автомобила в локвата, образувана от хлътването на пътното платно.

Окръжният съд отхвърли искането на пострадалия за компенсация от 70 000 лева, защото се доказа, че и той има вина за катастрофата. При ограничение до 50 км в час колата му се е движела със 72 км/ч.

Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България