Катя Николова: Проблемът с насилието над жени и деца и в България, и в Русия е много голям

И в Русия, както при нас в България, продължават да търсят верните решения за преодоляване на дискриминацията в заплащането на женския труд, за защитата на майчинството, за правото на достойни старини на всяка жена. Това каза председателят на Обединението на жените социалистки в БСП Катя Николова след среща с представителката на Русия в Международната демократическа федерация на жените Татяна Десятова, съобщиха от пресцентъра на БССП-София. Домакини на тази среща бяха председателят на БСП - София Калоян Паргов и председателят на жените-социалистки в столичната организация Таня Найденова. Татяна Десятова от партия "Надежда за Русия" е на посещение в България по покана на областния председател на БСП в Монтана Пламен Младенов, който също присъства на срещата.

Навръх Международния ден на жената - 8-и март - те обсъдиха проблемите, пред които са изправени жените в 21-и век. Основен акцент в разговора беше справянето с насилието над жени и деца, както и проблема с демографията в България и в Русия.

"Ние, жените, винаги сме отстоявали каузите си, коментира Катя Николова. - Каузи и битки, основани на изконното ни чувство за справедливост, любов, грижа и доброта. За бъдещето на децата ни, на правото ни на работа и достойно заплащане, против насилието. Обединението на жените социалистки винаги е било в основата на защитата на тези наши права. Отстояваме ги във всяка община, във всяко населено място".

Председателят на Обединението на жените социалистки в БСП Катя Николова отправи и специално пожелание по повод Осми март: "Желая устрем, вдъхновение, сила и мъдрост на всички жени! Нека да бъдат здрави и успешни!".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия