КАТ засече 3490 нарушения в операция „24 часа контрол на скоростта“

Снимка: Архив

3490 нарушения установиха пътните полицаи в рамките на операция „24 часа контрол на скоростта“. От тях 587 са констатирани със стационарни камери, а 2903 с мобилни, съобщиха от МВР.

Операцията се проведе между 6:00 часа сутринта на 19 април до 6:00 часа на 20 април на територията на цялата страна. В нея се включиха общо 193 служители на "Пътна полиция", а точките за контрол на скоростта бяха 415.

За времето на провеждането на операцията са настъпили общо 124 пътнотранспортни произшествия, от които 11 тежки с един починал и 9 ранени.

Ст. инспектор Росен Рапчев уточни, че през вчерашния ден е отчетено двойно намаление на пътнотранспортните произшествия на територията на цялата страна и благодари на медиите за проявената активност по време на операцията.

Операцията „24 часа контрол на скоростта“ се провежда вече трета поредна година на територията на страните-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) 2017 г. В нея се включиха 22 страни от Европейския съюз. Основната причина за инициираната операция е в отчетения значителен процент на пътнотранспортни произшествия със загинали и ранени заради шофиране с висока или несъобразена скорост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България