КАТ праща радари на най-кървавите отсечки

 

Девет са най-опасните пътища в страната по брой на тежките катастрофи с убити и ранени. Това съобщиха от Пътна полиция. До дни там ще бъдат пратени на дежурства всички мобилни радари с камери на областните служби на КАТ.

Черната статистика за 2016 г. отново нарежда на едно от първите места шосето Кресна - Симитли (виж картата). В едва 25-километровата отсечка са станали 60 тежки произшествия със 7 убити и 26 ранени. Седем са и загиналите и 89 ранените през миналата година на 54-километровия път убиец Русе - Бяла, където са станали 246 кървави катастрофи.

Начело в кървавата класация за 2016 г. е отсечката Ябланица - Боаза до разклона за Тетевен. Само за 10 километра там са станали 139 сблъсъка с 8 убити и 117 ранени. Ченгетата отбелязват, че опасни са още пътищата Бургас - Варна (шестима убити), Пловдив - Карлово (петима убити) и Пловдив - Асеновград (четирима убити).Следват отсечките Велико Търново - Дебелец и Стара Загора - Казанлък. В черната хроника фигурира и цялата магистрала “Хемус” от София до Ябланица, тъй като на нея са станали 266 катастрофи, макар и без загинали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право