"Кварталният Георгиев" отмъкна 6500 лв. от семейство

Снимка: Архив

Семейство от град Нови пазар, Шуменско, повярва на телефонни измамници, че участва в полицейска операция и им хариза 6500 лв. в торба. Спестяванията си оставили на входната врата след 3 часа убеждения и "театър", че помагат за залавяне на апашите.

Около 14,30 часа във вторник домакинът на 65 г. получил обаждане на стационарен телефон от мъж, който се представил за "кварталния Георгиев". Съобщил, че в града се провежда операция по задържане на телефонни измамници, а телефонът на пенсионерите е известен на мошениците. Уверил ги, че трябва да се престорят, че вярват, да дадат пари, които после ще им бъдат върнати. За участие в операцията накарал пенсионера и жена му да продиктуват и номера на мобилния си телефон за по-лесна свръзка. Всичко станало по план и в дома на пенсионерите наистина позвънили измамници. Дори били много агресивни, заплашили ги, че ще ги убият, ако не дадат пари.

Към 17,30 часа пенсионерите оставали торба, пълна с пари на входната врата. Очаквали, че ще им бъдат върнати след като приключи работата по случая. Малко след 18 часа установил, че не е имало никаква полицейска акция, а самите те са жертва на измамници.

Във вторник и Шумен е бил под масирана атака на мошеници. Хора, които са били безпокоени в домовете си, се обаждали в полицията да проверят дали се очаква съдействие от тях и се спасили от измамниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право