Квартирант източи 1180 лв. от сметката на хазяин

Полицаи изловиха мъж, който системно точел пари от банковата карта на хазяина си, приютил го да живее в дома му без пари. Така 53-годишният Станчо И. от шуменското село Стан успял да източи 1180 лв. от лятото до момента. Всеки път вземал картата, отивал до банкомат и веднага я връщал на мястото й. Провалил се последния път, когато не успял да върне картата навреме и хазяинът забелязал липсата.

Собственикът на пълната с пари банкова сметка е на 76 г. Той живеел в Нови пазар, а в селската си къща бил пуснал квартирант да живее с болната си съпруга и да пазят имота. Хазяинът отивал в селото, работел по двора си и винаги си оставял дрехите в къщата. Квартирантът го преджобвал и отскачал до града на банкомат. След банковите операции отново връщал картата на мястото в дрехата, където била поставена. Хазяинът не разбрал за транзакциите по-рано, защото не ползвал въпросната банкова сметка.

В село Стан се чудят как е възможно Станчо да е такъв неблагодарник и обирджия. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Окръжна прокуратура в Шумен, съобщават от полицията. Квартирантът може да се размине леко, ако успее да възстанови сумата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони