Квитова и Осака в спор за №1

Петра Квитова и Наоми Осака ще определят шампионката на Аустрелиън оупън и новата №1 в женския тенис. Двете се класираха за финала в Мелбърн след убедителни победи на полуфиналите.

Чехкинята надигра със 7:6 (2), 6:0 сензацията на турнира Даниел Колинс (САЩ) като интрига имаше само в първия сет. Квитова разказа и че получила подкрепа от легендата Моника Селеш, която я окуражила да продължи след преживяната атака. В края на 2016-а пръстите на Петра бяха срязани от ножа на крадец, проникнал в дома й.

„Тя ме потърси, което е голяма чест за мен – призна чехкинята. - Припомни ми, че именно в Мелбърн спечели първия си Голям шлем след като беше намушкана на корта.“

Осака пък предотврати изцяло чешки финал при дамите като се наложи с 6:2, 4:6, 6:4 Каролина Плишкова. За японката това е втори пореден финал на турнир от Големия шлем след титлата на Ю Ес Оупън. Тя намери смелост и да се скара на свой спонсор – японски производител на спагети, който я изобразил с прекалено светла кожа в анимационна реклама.

„Не е ли очевидно, че имам тен?“, заяви Осака, чийто баща е хаитянин. Ако Наоми спечели титлата, ще стане първата тенисистка с две поредни титли от Шлема след Серина Уилямс през 2015-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт