Кевин Спейси - Обратен гард

Една година след като беше буквално изличен от Холивуд и по сталинистки премахнат от готови продукции, Кевин Спейси реши да вдигне гарда и да се защити в енигматично видео обръщение с гласа и стила на героя си от сериала “Къща от карти”. Той загатна, че са го отстранили без доказателства и обеща нови и интересни разкрития. В същото време се разбра, че срещу него ще бъдат повдигнати обвинения в сексуално посегателство срещу непълнолетен.

И така Спейси отново влезе в световните заглавия и стана топ новина. Обвинението разгръща позната за актьора история – пияната звезда грабва младеж за пакета и му предлага секс. Този път момчето, което скача срещу Спейси, твърди, че има и видеозапис от атаката. Свидетелствата за изцепките на актьора вече са многобройни и обикновено повтарят модела с грабването на гениталиите. Но дали това е достатъчно, за да влезе Спейси в затвора? Или просто ставаме свидетели на поредната политкоректна параноя.

Всичко започна преди около година. Кариерата и репутацията на големия американски актьор и носител на две награди “Оскар” Кевин Спейси полетяха скоростно към дъното след като името му бе засмукано във водовъртежа от секс скандали, отприщен от десетките обвинения към холивудския мега продуцент Харви Уайнстийн. Спейси стана поредното голямо име, което трябваше да се извинява за неприемливо поведение в миналото в контекста на все по-истеричната и кризисна среда в шоубизнеса.

Първоначално актьорът Антъни Рап реши да разкрие как преди 30 години Кевин Спейси се опитал да го съблазни. Тогава Рап е бил едва на 14 години, а Спейси на 26. Двамата са били колеги в театъра, а травмиращата за младия актьор случка станала по време на парти. Кевин Спейси се извини официално като посочи, че не си спомня точно за инцидента и най-вероятно поведението му е било продукт на прекаляване с алкохола. В опит да измести фокуса от обвиненията на Рап, Спейси завърши своето официално съобщение с разкритието, че е гей. Слухове за хомосексуалността на Спейси циркулират в пространството от десетилетия, но много хора видяха в признанието на носителя на “Оскар” безсрамен опит да се измъкне сух от водата и да влезе в заглавията не с обвинението в сексуално неприемливо поведение срещу себе си, а с разтапящата прогресивни либерални сърца “новина”, че е част от толкова обгрижваното в средите сексуално малцинство. Но после заваляха още обвинения и Спейси бе изритан от “Къща от карти” и изличен от плакатите на готовия филм “Всичките пари на света”.

Допреди скандала Спейси бе голяма и уважавана звезда от десетилетия. Авторитетен актьор отговорен за някои от най-иконичните роли за последния четвърт век - “Обичайните заподозрени”, “Седем”, “Американски прелести”, “Поверително от Ел Ей”...

В последните няколко години той бе лицето на изключително успешния политически сериал на “Нетфликс” “Къща от карти”. След секс скандала кариерата на Спейси рухна именно като къща от карти. От Академията, която връчва наградите “Еми”, отказаха да дадат специална статуетка International Founders Award на Спейси, както беше планирано преди близо година.

Кевин Спейси винаги е бил извънредно предпазлив и потаен по отношение на личния си живот и това допълнително захранваше слуховете за неговата сексуалност. Сега обаче цялата медийна гилдия е съсредоточена в него и дните на спокойствие за него са в миналото. Не е сигурно кога и дали той ще успее да се завърне в голямото кино. След изненадващото и леко странно обръщение от последните дни, той събра подкрепата на свои фенове, но беше безпощадно атакуван от медиите. Дали Спейси може и иска да разкрие още мръсотия от кухнята на Холивуд? Дали ще завлече със себе си други топ имена? Предстои да видим. В шоубизнеса стана наистина интересно. И мръсно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети