Кевин Харт - В черния списък

Световноизвестният черен комик Кевин Харт попадна в черния списък на политически коректните комисари по културата и беше принуден да се оттегли от ангажимента си да води наградите “Оскар” в края на февруари догодина. Причината са стари коментари в “Туитър”, които левите либерали осъдиха като “хомофобски”. Харт се беше извинявал за тях още преди години, но това се оказа недостатъчно. Последва брутална и координирана атака срещу комика плюс натиск от Академията за ново извинение. В крайна сметка Харт обяви, че се отказва да води. Но е очевидно, че решението му идва като резултат от принуда и свирепа политкоректна офанзива.

Кевин Харт е изключително успешен комик и актьор, шоумен с голямо влияние и десетки милиони последователи в социалните мрежи. Той започва като стенд-ъп производител на хумор по американските сцени преди да покори голямото комерсиално кино с роли в разнообразни успешни филми като “Джуманджи 2”, “Ченге за един ден” и “Агент и 1/2”. Той никога не е бил от най-провокативните и противоречиви комедианти и е далеч от класата и печалната слава на майстори като Джордж Карлин, Бил Хикс, Ричард Прайър и ранния Еди Мърфи. Кевин Харт е безопасен и сигурен за семейните аудитори, и привлича именно такава демография. Но преди години е имал дързостта да изрази свои позиции по въпросите на хомосексуалността и сега това се оказва провинение достойно да бъде третирано като престъпление. Кевин Харт трябваше да бъде публично засрамен и премахнат от сцената на наградите “Оскар”. И защо? Защото е писал преди време, че не би искал синът му да стане гей и няма да се радва ако го види да си играе с куклите на своите сестри.

Това не би трябвало да е скандално откровение, но като по команда отприщи гнева на либералната тълпа, която вече сякаш автоматично организира виртуален линч за подобна “престъпмисъл” по Оруел. Ситуацията изглежда извън контрол. Това, което се случва с Харт може да се случи на всеки в публичното пространство. Хората вече трябва да се връщат години назад и да проверяват дали някога не са казвали нещо, което може да ядоса “Гестапо”-то на политическата коректност, “толерантността” и вечното морално възмущение. Професионално обидените орки от либерално-прогресивния елит на САЩ размазаха поредна репутация и сложиха своя розов ботуш върху поредното гърло.

Писателят Джим Гоад написа остър текст със заглавие “Гей мафията взе поредния си скалп”. “Чернокожият комик Крис Рок два пъти е бил водещ на наградите “Оскар” - през 2005-а и 2016-а. Преди да получи тази работа той се беше пошегувал, че единствените чернокожи мъже, които гледат това “фешън шоу”, в което филмовата индустрия поздравява себе си са гейове. Тогава коментарите му не предизвикаха скандал. Но друг черен комик с името Кевин Харт нямаше подобен късмет”, пише Гоад.

Това е доказателство за скоростта, с която ескалира радикализацията на либералните елити. Думи, които са били допустими преди две-три години са абсолютно забранени днес. “Все по-чувствителното гей лоби премаза Кевин Харт със своя непрощаващ розов чук”, смаята Гоад.

Обидените гейове и активисти се задействаха веднага след като Харт бе официално обявен като водещ на наградите “Оскар”. Атаката започна моментално, а Харт първоначално написа, че от Академията са поискали той да се извини. Комикът отказа защото вече го е правил преди години и на няколко пъти. “Но наранените “бананчета” от “плодовата коалиция” не са доволни от този отговор. За тях предишното извинение на Харт не било достатъчно. И те решиха да разрушат кариерата му”.

В крайна сметка Харт обяви, че се оттегля от воденето на наградите и отново се извини на засегнатите, с което унижението му беше пълно. Сега малцина го защитават, а голямата част от шоубизнес елита или си мълчи, или следва новата партийна линия. Холивуд все повече започва да прилича на тоталитарна диктатура, в която всеки дисидент ще бъде отлъчен и обезличен. Това, което стана с Харт може да се случи на всеки. Включително и на хора, които нямат славата и финансовите ресурси на комика. Политическата коректност е опасна за вашето здраве. Кевин Харт вече го знае от личен опит.

 

Създаде хитов тандем с Дуейн “Скалата” Джонсън

Кевин Харт има изключително успешна кариера и през последните няколко години създаде хитов тандем с бившия кечист и настояща екранна мегазвезда Дуейн “Скалата” Джонсън. Те се снимаха в няколко успешни продукции като най-голям удар в бокс-офиса направи приключенското фентъзи “Джуманджи 2”. Скоро предстои излизането и на третата част. Но след скандалната гей сага, в която беше замесено името на Кевин Харт, вече не е ясно накъде ще поеме траекторията на неговата кариера. Облаците на хоризонта прод комика се сгъстиха и бъдещето е неясно.

 

За него

Наказаха го, защото не е част от „Съпротивата“ срещу Тръмп

На повърхността изглежда, че Кевин Харт беше принуден да се откаже от воденето на наградите “Оскар”, заради свои стари коментари и шеги на гей тематика. Но повечето либерални холивудски комици са се шегували с това през годините и никой не ги пипа. Но те са твърдо в лагера на гневните анти-Тръмп активисти, самонарекли се “Съпротивата”. А Кевин Харт беше аполитичен, в никакъв случай не е фен на президента, но и не го мрази демонстративно, не се гаври с неговите избиратели и не повтаря опорните точки на прогресивните либерали. И си го получи от тях. Накратко – наказаха го защото не е част от “Съпротивата” срещу Тръмп

Джон Нолте, критик и автор

 

Стана жертва на двоен стандарт

Кевин стана жертва на двоен стандарт. Много неприятно отношение от страна на системата. В последните дни аз успях да изровя гей шеги, направени от жени комедиантки като Сара Силвърман и Челси Хендлър. Но те са в безопасност и никой не крещи да бъдат уволнени. А Кевин го отнесе. Брутално лицемерие, което не трябва да бъде толерирано.

Ник Кенън, актьор

 

Не заслужаваше това

Политическата коректност отиде твърде далеч. Атаката срещу Кевин Харт за публикации в профила му в “Туитър” отпреди десет години е абсурдна и е поредното доказателство за опасната радикализация на хората, които се правят, че защитават правата на малцинствата. Те убиват свободното слово. Вече никой не може да се чувства сигурен. Харт не заслужаваше това. Наградите “Оскар” си нанесоха тежък имиджов удар. От години предупреждаваме за тези процеси. Цензурата е твърде силна и нагла.

Бен Шапиро, актьор и адвокат

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети