Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Днес е първият ден от официалната визита на херцога и херцогинята на Кеймбридж в Пакистан. Обиколката им в страната започна с посещението на училище, в което се обучават момичета от 4 до 18 години. Докато бяха в колежа, Кейт и Уилям се разходиха из класните стаи и говориха за това колко важно е образованието за момичетата с цел тяхното по-добро кариерно развитие.

По време на това посещение Кейт Мидълтън бе заложила на традиционно за Пакистан облекло, курта и шал в кралско синьо - дело на известната пакистанска дизайнерка Махиин Хан.

Визията ѝ много напомняше на една от визиите на принцеса Даяна по време на посещението ѝ също в Пакистан през май 1997 г.

Резултат с изображение за princess diana pakistan kurta

Резултат с изображение за keith middleton blue kurta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Двойката влезе в училището с усмивки, вървейки плътно един до друг, преди да поздравят любезно и да се запознаят с учителите. След това се срещнаха с малки деца в детската градина към учебното заведение и мило им се представиха. За Кейт и Уилям не бе никакъв проблем да седнат на малките столчета, за да си поговорят с малките възпитаници.

Това беше първата възможност за кралските особи да се срещнат с учениците, които се обучават по програмата "Учи за Пакистан" и да научат повече за техните желания за бъдещето, което е една от основните цели на посещението им в страната.

Кейт и Уилям пристигнаха в Пакистан в понеделник вечерта и следващите четири дни ще прекарат в срещи в столицата Исламабад. Днес им предстои да посетят още няколко учебни заведения, включително училище в подножието на Хималаите. Следваща спирка от визитата им ще бъде град Лахор, където ще научат повече за климатичните промени в северната част на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица