Кендрик Ламар получи наградата си "Пулицър"

Кендрик Ламар беше почетен на церемония в Колумбийския университет в Ню Йорк, защото е първият рап музикант, спечелил награда "Пулицър", съобщи Би Би Си.

Албумът "DAMN" на Кендрик Ламар, с който спечели престижната награда през април, беше наречен "виртуозен сборник от песни, обединявани от автентичност на местния език, която създава въздействащи скици на сложността на живота на афроамериканците".

Кендрик Ламар не произнесе благодарствена реч, но позира за снимка с актрисата и активистка Миа Фароу и сина й Ронан, който е журналист. В стрийминга на живо от церемонията във Фейсбук той каза: "Това е голяма чест. Пиша цял живот и да получа такова признание . . . това е прекрасно".

Кендрик Ламар е първият рап музикант, спечелил награда "Пулицър". Обикновено тя се присъжда на творци от сферата на класическата музика и джаза. Нейни предишни лауреати са Боб Дилън, Ханк Уилямс, Дюк Елингтън.

Песните на Кендрик Ламар комбинират рап с говор, поезия, джаз и фънк, пише Контактмюзик. Текстовете му са на разнообразни теми, включително и полицейското насилие и расовите стереотипи.

Тазгодишните лауреати на награда "Пулицър" бяха обявени на церемония във факултета по журналистика към Колумбийския университет в Ню Йорк на 16 април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица