Кенийски звезди идват за маратона във Варна

Куп класни атлети ще пристигнат за Маратон Варна на 12 май. Надпреварата е част от родната верига под мотото „Бягането като начин на живот“ и е сред водещите събития на инициативата „Варна – Европейски град на спорта“.

Фаворит по улиците на Морската столица ще е роденият в Мароко Ахмет Насеф, който се състезава за Италия. Българският зет има 2 победи в последните 3 години и ще се опита да спечели със звездната кенийска група в състав Абел Роб, Осеа Тюей и Андрю Мангата, както и мароканеца Юсеф Сбаи. Всички те, с изключение на Роб, са в битката за джакпота от 20 000 лв., тъй като завършиха под 2:25 часа предишния маратон от веригата в Стара Загора.

Шансове да грабне сумата има и Рут Матебо, чието време е под 2:45 ч при жените. Ако успее, кенийката ще спечели за трета поредна година големия джакпот.

Сериозна конкуренция се очаква и на полумаратонската дистанция. Осигурен е рекорден награден фонд, както и предметни награди от партньори за най–добре класиралите се български състезатели в трите дистанции (включително 10,5 км). Стартът е в 9,30 ч на площад „Независимост“ пред Операта, на същото място е и финалът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт