КЗК спря обществената поръчка за тол таксите (обзор)

Спряна е обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 тона, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ и Комисията за защита на конкуренцията. Причината е, че в КЗК е постъпила нова жалба срещу тръжната процедура.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов нареди на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова да проведе разговор с новоизбрания президент Румен Радев. Поводът бе пост на Радев в профила му във фейсбук, в който той критикува политиката на МРРБ да обявява търг непосредствено преди правителството да сдаде властта. За пример бившият шеф на Военновъздушните сили даде именно поръчката за тол таксите.

От МРРБ обявиха, че Павлова говорила по телефона с Радев. Тя го информирала, че въпросната обществена поръчка не е нова, а възобновена съществуваща процедура, стартирана на 5 април 2016 г.

„Последното произнасяне в полза на АПИ е от 29 декември 2016 г. и спазвайки законите на Република България пътната агенция възобнови процедурата с нов краен срок за подаване на оферти. Министър Павлова е уверила избрания за президент Румен Радев, че е възобновила старата процедура без промяна на условията, като единствено е удължила крайния срок за подаване на оферти“, обявиха от МРРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес