Кианит ни пази от магии

Камъкът на истината

Кианитът е изключително труден за фасетиране и само най-големите майстори успяват

Има вълшебен минерал, който “мрази” лъжата. Той не помага на лъжци, не лекува измамници и дори прави така, че да ги изобличи. Син, зелен, жълт или черен, кианитът лекува толкова бързо и ефикасно, че го наричат “детския камък”. Той е силно защитен камък, който ще ни предпази, ако някой се опитва да ни направи магии. В поредицата “Магията на камъните” е сред най-важните вълшебни минерали.

[modula id="3196584"]

Kианитът си няма собствена история. Не е обвит в легенди. Малките момиченца и меркантилните госпожи през вековете не са си мечтали за бижута с този камък. Причината? До ХХ век масово са го бъркали със сапфира. Името кианит произлиза от гръцката дума kyanos, която означава “синьо”, и е въведено от немския геолог Абрахам Вернер през 1789 г. Но всъщност на цвят кианитите може да са не само сини, а и зелени, червени, сиви, бели, жълти, розови и черни, прозрачни или полупрозрачни. Най-търсените кианити са с цвят на метличината и наистина изглеждат като сапфири. Високо се ценят и синьозелените, които наподобяват аквамарин.

Кианитът е алуминиев силикат, рядка полиморфна форма, която съчетава два различни типа твърдост в един камък, така че твърдостта му е от 4 до 7 по скалата на Моос. Също като диаманта, той има перфектен разрез в една посока. Това, съчетано с различната му твърдост, го прави много труден за шлифоване. Само най-големите майстори успяват да фасетират качествения кианит. Минералът е широко разпространен. Има находища в Австрия, Бразилия, Русия, Швейцария, но с най-добро качество са прочути кианитите от областта Кали Гандаки в Централно-Западен Непал и Тибет. Другото име, под което може да се срещне, е дистен. А по времето на Иван Грозни в Русия го знаят като баус на името на търговеца Джеръми Баус, който го внасял от Индия.

“Детският камък” сваля температурата

Литотерапевтите го наричат “детския камък”, защото с него много бързо се възстановява детският организъм след инфекциозни болести. Той понижава температурата, премахва треската и помага за спокойния сън на детето.

Кианитът влияе положително върху развитието на клетките, помага при лечението на нервната, пикочо-половата, мускулната и ендокринната система. Той помага при треска, при проблеми с щитовидната жлеза, надбъбречните жлези и гърлото. Положително влияе върху състоянието на мозъка, понижава кръвното налягане и е естествено средство за облекчаване на болката и лечението на инфекции. Лекува проблеми с врата, очите, слуха и обонянието.

Кианитът е камък, който помага за намаляването на свръхтеглото и връщането на тялото в здравословна форма.

Развива паранормалните способности

Подходящ е за ученици и всички, които търсят нови знания. Дарява с вдъхновение и успех представителите на творчески професии. Кианитът не обича коварните, нечисти, отмъстителни хора. Само добър, щедър и достоен човек ще усети положителния ефект на този благороден минерал. Той ще ви предпази от измама и предателство.

Кианитът е кристал, който не задържа негативната енергия в себе си и поради това не се налага да бъде пречистван. Той поощрява истината и преодоляването на всички бариери, които я спират да бъде изречена. Свързвайки се с гърлената чакра насърчава себеизразяването и умението да комуникираме пълноценно с хората от нашето обкръжение.

Кианитът ще ни помогне да прогледнем за причинно-следствените връзки в живота ни и да се освободим от илюзиите, че съдбата ни не е в нашите ръце. Той е един от най-добрите проводници на енергия, стимулиращ развитието на паранормалните способности. Насърчава реализацията на нашия скрит потенциал на всички нива. Стимулира работата на енергийните центрове и канали.

Как да работим с него?

Достатъчно е дори просто да го носим в джоба си или да го държим под възглавницата. Ако го носим като пръстен на дясната ръка, ще ни помогне при опитите за телепатична връзка. Под формата на висулка на шията ще стимулира съответната чакра. В комбинация с пръстен със зелен кианит, носен на лявата ръка, по-лесно ще успеете да слеете етерните си тела с физическото си тяло.

Синият кианит има силни вибрации, които помагат за отваряне на психичните канали и ни помага да черпим информация от по-висши сфери, както и да преминем от третото към четвъртото измерение - това на духа. Той слива астралните ни тела с физическото, развива интуицията и ни дава сетива да осмислим и разберем своето висше предопределение. Той е катализатор на осъзнатото сънуване. Но също така е мощно приспивателно средство за хората, които трудно заспиват и просто искат да потънат в безпаметен сън.

Стимулира и балансира всички чакри, като най-силно въздействие има върху гърлената чакра и Третото око. Изчиства съзнанието и прави възприятията ясни и остри като бръснач. Стимулира психичните способности и интуицията.

Зеленият кианит е най-добър за балансирането на сърдечната чакра. Канализира информацията, идваща от природните духове и е добър помощник, когато се самолекуваме. Помага да прозрем през нечии действия и думи в същността на човека. Синхронизира сърдечната чакра с тази на Третото око.

Оранжевият кианит ободрява и ни зарежда усещане за радост и оптимизъм. Енергията му е особено подходяща за почистване, активиране и балансиране на втората Сакрална чакра. Обостря интуицията спрямо другите хора и техните състояния. Вдъхновител за всички видове творчество - за хора на изкуството, изобретатели или учени. Енергията на оранжевия кианит е неограничена, което го прави един от най-добрите хармонизиращи камъни. Оранжевият кианит е чудесен камък за заземяване и балансира Ин и Ян енергиите.

Черният Кианит е силно целебен и е сред любимите минерали на енергийните лечители. Може да помогне за отваряне на линиите за комуникация между хората. Може да помогне в ситуации на конфликт или неразбирателство. Фокусът му е върху коренната чакра. Много литотерапевти го използват за заземяване и енергизиране. Отличен е за медитация. Може да ни помогне да получим важни прозрения в резултат от изследването на подсъзнанието и да ни даде възможност да предвидим как сегашните действия оказват влияние върху бъдещите ни реинкарнации.

От него се произвеждат автомобилни свещи

Освен за литотерапия, магически ритуали, медитация и украшения, кианитът се използва и в алуминиевата промишленост като суровина за производството на устойчиви на киселини и огнеупорни материали. От него се изработват електрически изолатори, свещи за автомобили и керамични изделия (плочки, съдове, кутии, сувенири).

 

Истина или лъжа?

По райетата ще го познаеш

Кианитът не е скъп камък, така че по-скоро него може да се опитат да ви пробутат за сапфир или аквамарин, отколкото обратното. Типичното за него е, че е с неравномерна структура и цвят - или на чертички, или с петънца. Това се вижда особено ясно в по-светлите на цвят минерали.

Тъмносините прозрачни кианити се бъркат със сапфири, но сапфирът е значително по-твърд камък. Небесносиния кианит може да мине за аквамарин, като се разпознава по типичните за кианита райета.

 

 

 

Стрелец или Близнаци да го носят за концентрация

Рибите ще повярват в себе си

Стрелец или Близнаци непременно трябва да носят по един син или зелен кианит. Той ще им помогне да се концентрират, ще ги предпази от неприятни мисли и ще им посочи правилния път.

Срамежливите Риби, чувствителните Раци и колебливите Везни също могат да носят кианит. Неговите свойства ще им дадат увереност в собствените способности.

Камъкът не се препоръчва за хора, родени под знака на Козирог. У тях той може да развие мързел, склонност към измама и необмислени действия.

За останалите зодиакални знаци се препоръчва да медитират по 5-7 минути дневно с жълт, син или черен кианит.

 

 

Предай послание на животното вкъщи

Може да общуваме с домашните любимци

Може да го използвате за връзка с домашния си любимец. Поставете го на Третото си око и се опитайте телепатично да предадете на животинчето послание чрез визуализиране на образи.

Кианитът е сред малкото камъни, които нямат нужда от редовно прочистване и зареждане. Не задържат отрицателна енергия, дори я изчистват - както от хора и помещения, така и от останалите камъни. Ако са достатъчно големи, с тях можем да зареждаме и чистим другите си минерали. Кристалът ни свързва с духовните наставници, за да получим от тях нужните напътствия, които да ни подпомогнат в живота на Земята. Помага ни да задълбочим усещането си за природата.

 

 

 

ИНТЕРГЕОРЕСУРС - ТЪРГОВИЯ СЪС СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ И МИНЕРАЛИ

София, ул. Козяк 17, бл.4 партер; www.intergeoresource.com; е-мейл: intergeoresource @gmail.com

тел: 02 980 58 70; мобилен: 0887 196 193; фaкс: 02 980 54 83

  • Скъпоценни, полускъпоценни и декоративни камъни и изделия от тях
  • Експертни оценки и идентификация на скъпоценни камъни
  • Консултантска дейност в областта на геология, геофизика и минно дело

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл