Киану на кон в „Джон Уик 3“

Зад камерата е Чад Стахелски

Новата жанрова тупалка “Джон Уик 3” бавно се насочва към екраните, а рекламната кампания постепенно включва на скорост с нови снимки. Филмът маркира дългоочакваното завръщане на Киану Рийвс в образа на елегантно облечен наемен убиец с вкус към сухия хумор и масовото насилие. Този път Киану прави каскади на кон и си партнира с разкошната Хали Бери.

Рийвс успя да рестартира мощно своята кариера в киното след няколко успешни проекта, един от които бе именно първият “Джон Уик”, последван от още по-успешно продължение. Филмът, в който персонажът на Киану се впуска в грандиозно отмъщение срещу гангстерски клан, отговорен за смъртта на неговото любимо куче, успя да напипа пулса на милениал поколението, да отговори на очакванията на предишната генерация Х и в крайна сметка се превърна в автентично култово заглавие. В центъра на целия успех бе именно Киану Рийвс.

В “Джон Уик 2”, Рийвс пак играе ролята на легендарния наемен убиец Джон Уик, чието пенсиониране е прекъснато от бивш колега, който планира да поеме контрол над сенчеста международна гилдия на килърите. Обвързан от кръвна клетва да му помогне, Джон заминава за Рим, където се изправя срещу едни от най-смъртоносните убийци в света.

Ето го и сюжета на предстоящата трета част: “Джон Уик е в немилост и бяга, в опит да спаси живота си, поради две причини. Едната е, че е поставена сума от 14 милиона за главата му. Втората е убийство на територията на веригата хотели “Континентал”, което е против правилата на мрежата от убийци. Джон е убил един от членовете на “Високата маса” и мениджърът на “Континентал” Уинстън дава на Джон 60 минути преднина, преди неговото членство да бъде анулирано. Уик ще се опита да използва структурата на мрежата, за да се спаси, докато проправя постлания си от трупове път през Ню Йорк.”

Режисьор на “John Wick: Chapter 3” е Чад Стахелски (”Джон Уик”), а сценарист е Дерек Колстед (”The Package”, “Джон Уик”). В ролите освен Киану Рийвс и Хали Бери са още Лорънс Фишбърн, Иън Макшейн, Анджелика Хюстън, Марк Дакаскос, Ейша Кейт Дилън, Ланс Редик, Хироюки Санада, Джейсън Мантзукас и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино