Ким Чен Ун държи в страх Северна Корея

Твърди се, че първата му кола е лимузина „Мерцедес 600“, можел да шофира от 3-годишен

Създава „бригада за развлечения“, съставена от 13-14-годишни момичета

 

Още с „възкачването си на трона“ на Северна Корея Ким Чен Ун хвърли целия свят в размисъл. Дали ще предприеме агресивна политика спрямо съседите от Юга, спрямо Съединените щати и западните страни като цяло. Дали няма да стане тъкмо обратното - да започне процес на демократизация на най-изолираната страна в света и дори да осъществи мечтаното обединение на полуострова.

За съжаление първата прогноза се оказа вярна и както никога досега, севернокорейската армия провежда агресивни военни учения, ядрени опити и ракетни изпитания, които будят притеснение за сигурността както в региона, така и в света като цяло.

Ким Чен Ун обаче е известен със своята ексцентричност и митове, които обграждат личността му.

Твърди се, че първата му кола е лимузина „Мерцедес“ 600, която му е подарена на 9-годишна възраст, а самият той може да кара от едва тригодишен. Според легендата той дори е победил в състезание с яхти собственика на компания за тяхното производство.

Мълвата разказва, че 32 или 33-годишният лидер е издал заповед да се търсят млади момичета, които да образуват „бригада за развлечения“.

Медии в Южна Корея информират, че момичета на възраст около 13-14 г. биват отделяни от семействата им и завеждани в двореца на държавния лидер. Те го обслужват в качеството си на чистачки, танцьорки, певици - или дори като сексуални партньорки.

Друга страст на ексцентричния лидер е баскетболът, като преди време му гостува звездата от НБА Денис Родман, за да гледа местния национален отбор срещу демонстративния тим на „Харлем Глоубтротърс“.

След идването си на власт параноята му е толкова силна, че той екзекутира 10 високопоставени партийни членове... заради това, че са гледали южнокорейски сериали. Убит е и собственият му чичо Джан Сок Тек, както и цялото му семейство.

Режисьорът Шин Сан Ок пък твърди, че севернокорейският лидер бърка реалността с киното и смята Рамбо и Джеймс Бонд за реални личности.

Миналия месец пък медиите в Северна Корея „гръмнаха с новината“, че лично Ким Чен Ун открил еликсир, лекуващ рака - изворна вода.

 

 

Законите в страната изумяват

Малко известни факти за КНДР

Наказват жестоко хора за обикновени неща

  1. Като „проводник на капитализма“ строго са забранени сините джинси.
  2. Официално са одобрени 18 вида прически за жените и 10 за мъжете. За предпочитане е представителите на силния пол да се подстригват като „обичания“ Ким Чен Ун.
  3. В държавата в момента е 105-а година - новата ера за тях е настъпила с раждането на Ким Ир Сен, основател на страната.
  4. В севернокорейската столица се намира най-големият празен хотел в света „Рюгьон“, който разполага с 3000 стаи.
  5. Пушенето на марихуана е легално.
  6. Съществува правилото за наказание на три поколения - ако един член на семейството извърши престъпление, то следващите две поколения се раждат под ключ и умират така.

 

18-1-2

 

Пропагандата стига до абсурди

Местни археолози откриват еднорог

Ким Чен Ир пиел френски коняк на стойност $600 000

През 2013 г. севернокорейската академия на науките предизвиква усмивката на своите колеги от Юга, след като излизат с „новината“, че е открито леговище на... еднорог, който показвал „чудодейните свойства на родната земя“.

Според легендата, когато бащата на Ким Чен Ун - Ким Чен Ир, се раждал, имало две дъги и еднорог прелетял над планината Пектусан.

Неотдавнашен списък на луксозни стоки, внесени в Северна Корея, показва, че Ким е имал предпочитания към китайските делфини, френските пудели и африканските афродизиаци. Твърди се, че той е бил ценител на магарешкото месо, на омарите и на скъпото френско вино.

Докато пътувал с влака си, омарите например му били доставяни със самолети.

Смята се, че Ким е пиел коняк на стойност 600 000 американски долара, докато средният доход на глава от населението в Северна Корея се равнява на 765 долара годишно.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица