Ким Чен-ун планира да посети Сеул през декември

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун има намерение да посети столицата на Южна Корея Сеул през декември, заяви в петък пред журналистите в Ню Йорк председателят на южнокорейския конгломерат CJ Group Сон Гьон Сик, предава ТАСС.

„Председателят Ким Чен-ун заяви, че ще посети Сеул през декември“, цитира думите му агенция Yonhap. Той добави, че точната дата на пътуването и маршрута й засега не се съобщават.

По данните на агенцията, Сон Гьон Сик е бил член на южнокорейската делегация, съпровождала през тази седмица президента на Южняа Корея Мун Дже-ин по време на визитата в Пхенян.

Както по-рано съобщи лидерът на Южна Корея, той очаква, че Ким Чен-ун ще посети Сеул до края на годината. Това пътуване, по неговото мнение, ще повлияе положително на развитието на двустранните отношения.

От 18 до 20 септември се проведе петата в историята и третата през тази година междукорейска среща на върха, припомня ТАСС. Първите два кръга бяха в Пхенян през 2000 и 2007 години с участието на южнокорейските президенти Кум Де Чжун и Но Му Хьон и вече покойния севернокорейски лидер Ким Чен Ир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия