Ким Чен-ун слязъл от бронирания си влак за цигара (ВИДЕО)

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е слязъл от бронирания си влак, за да запали цигара, по време на 70-часовото си пътуване до Виетнам за срещата с Доналд Тръмп, става ясно от видео, публикувано в социалните мрежи.

Почивката се е състояла на неназована гара в Китай.

Случката е любопитна не толкова със самото пушене - страстта на младия Ким към вредния навик е известна - колкото с факта, че той никога не се появява на кадри, които предварително не са одобрени от строгата държавна цензура в КНДР, а още по-малко - заснети тайно.

На видеото се вижда как сестрата му Ким Йо-чен, която е на висока позиция в страната си - заместник-началник на отдела за агитация и пропаганда към ЦК на Корейската трудова партия, му носи кутия с вода, в която лидерът хвърля фаса си. Ким Йо-чен предвождаше делегацията на родината си на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, Южна Корея, през 2018 г. Игрите белязаха историческото затопляне в отношенията между двете държави, които де факто още са във война.

Междувременно стана ясно, че на журналистите от САЩ, отразяващи посещението на американския президент Доналд Тръмп във Виетнам, тази сутрин в последната минута е било наредено да напуснат хотела си в Ханой заради Ким Чен-ун. Окзало се, че и той е настанен в „Мелия Ханой“ - същия хотел, където са настанени американските журналисти. Случката предизвика объркване сред медиите, които трябваше спешно да си търсят нова база, откъдето да предават за срещата на върха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл