Киноработник загина пред очите на Берен Саат

На снимачната площадка на новия сериал “Дар” на Netflix, в който главните роли изпълняват Берен Саат и Мехмет Гюнсюр, се случи ужасна трагедия. Работникът на снимачната площадка - Хасан Каратай се сбогува с живота заради инцидент.

Той е бил помощник оператор и издигайки се на кран високо над земята , заради невнимание, се подхлъзва и пада на земята. Каратай веднага е отведен в болницата, там изпада в кома, от която не излиза, въпреки всичките усилия на лекарите. Така един млад мъж се сбогува с живота.

Берен и Мехмет изразиха дълбоки съболезнования на семейството и приятелите на Хасан в социалните мрежи. В свой пост актрисата написа: "Нямах време да те опозная на снимачната площадка, Хасан, но днес, за съжаление, случайно видях жените от семейството ти в сълзи и разбити сърца. Един прекрасен млад мъж преждевременно си отиде от този свят. Ще се опитаме да работим така, че дори и там Горе да си доволен от нас."

В изявление представители на Cinema TV обвиниха строителната компания OG Medya за случилото се, защото са действали небрежно, като позволили на Kaратай да работи без подходящи предпазни средства, поставяйки живота му в опасност. В резултат на тази небрежност той пада от крана и загива.

Строителната компания OG Medya отрича да има вина и изказва съболезнования на роднините на починалия.

Стана известно, че семейството на Хасан ще настоява да се намери и накаже виновника за смъртта на младия мъж.

Работниците от снимачния екип подадоха протестна жалба за подобряване условията на труд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали