Киното изгуби алфа-мъжкаря Бърт Рейнолдс

Легендарният актьор издъхна на 82 години

59-burt-reynoldsТой стана символ на мъжествеността преди ерата на крайния феминизъм и джендър индоктринирането

Сърцето на титаничния актьор Бърт Рейнолдс спря на шести септември в медицинския център “Джупитър” във Флорида. Легендата на американското кино бе на 82 години и от много време страдаше от сърдечни проблеми. Смъртта на Рейнолдс предизвика вълни от скръб във филмовата индустрия и сред милионите зрители, които са израснали с неговите филми.

Той беше една от най-големите и влиятелни звезди от 60-те и 70-те години на миналия век и един от малкото, които бяха окупирали върха едновременно на телевизията и игралното кино по това време. Внушителен и с излъчване на корав боец от друго време, той беше обожаван от жените и се превърна в символ на суровата мъжественост преди ерата на крайния феминизъм и джендър индоктринирането. Рейнолдс беше особено известен със своите мустаци, гъстите косми по гърдите, широките си рамене и погледа ала Марлон Брандо.

Въпреки проблемите със сърцето и сериозната операция на гръбнака преди години, близките на актьор твърдят, че смъртта му е била неочаквана.

Бърт Рейнолдс направи незабравими роли във филми като класиката “Избавление” на Джон Бурман,”The

Longest Yard”, “Lucky Lady”, “Смоуки и Бандита”, “The Cannonball Run”, “Sharky’s Machine”, “ Starting Over”, “The Best Little Whorehouse in Texas”, “Best Friends”, “The Man Who Loved Women”, “Semi-Tough”, “Evening Shade”, “Полицай под наем”, “Стриптийз”, “Арчър” и много други.

В средата на 90-те години на миналия век той се завърна триумфално на върха на престижното кино с класна роля в шедьовъра “Буги нощи” на Пол Томас Андерсън, за която беше номиниран за “Оскар”.

Той не беше претенциозен и често казваше, че приема ролята, с която най-много ще се забавлява, а не тази, която най-много ще го предизвика. Бърт е известен и с легендарните филми, в които е отказал да участва - като Хан Соло в “Star Wars”, Майкъл Корлеоне в “Кръстникът” Джон Мкалейн в “Умирай Трудно”, Р. П. Макмърфи в “Полет над кукувиче гнездо”, Гарет Брийдлов в “Думи на обич” и Едуард Луис в “Хубава жена”.

Последната роял на Бърт Рейнолдс трябваше да бъде в “Once Upon a Time in Hollywood” на Куентин Тарантино, но смъртта му дойде преди началото на снимките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица