Кирилицата обърквала чуждите туристи по морето

Чуждите туристите по морето у нас имали най-голям проблем с кирилицата, на която били написани знаци, табели и обяви. За това пък били впечатлени от българите, които владеели чужди езици и услужливо ги ориентирали в сложни ситуации по време на ваканцията им. Това са част от коментарите на гостите в Туристическия информационен център /ТИЦ/ във Варна, сред които преобладават положителните оценки, посочи ръководителят Тихомир Патарински.

От началото на годината до средата на септември над 25 000 туристи са ползвали услугите на ТИЦ, който наскоро получи сертификат за качество на международната платформа TripAdvisor. Тя предоставя възможност на посетителите да дават оценки и мнения през мобилния телефон или през таблета, като регистрираните обекти във Варна са 120.

По този начин са получени и многобройни позитивни коментари през последната година. Туристи от 86 националности са посетили инфоцентъра в морската столица, като най-многобройни са били германци, французи, руснаци и поляци. Те са и най-активните участници в проведените 85 безплатни турове с групи по 25 човека до забележителности, организирани от община Варна. Безплатните пешеходни обиколки продължават до края на месеца с екскурзовод на английски език.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България