Кириос се кара на феновете

Любовта между Ник Кириос и австралийската публика изтрая едва седмица. Първата ракета на домакините обра овациите на сънародниците си в Бризбейн с победата над Григор Димитров и първия домашен трофей, но в Сидни нещата се обърнаха. Скандалджията влезе в грозна разпра с фен по време на първия сет от мача си с бразилеца Рожерио Дутра Силва. След това Ник подкани и съдията на стола да се скара на публиката.

„Цялата ти работа е да има кажеш: „Запазете тишина, моля!“ - изхвърли се Кириос. - Ако го беше направил първия път, нямаше да има втори, съгласен ли си?“

Това обаче не попречи на Ник да бие с 6:1, 6:2, 6:4 и да продължи по пътя си към нов сблъсък с Григор Димитров в четвъртия кръг. В третия пък българинът може да срещне друг неприятен съперник – руската сензация Андрей Рубльов. 18-годишният талант се измъчи срещу славния ветеран Давид Ферер (Испания), но взе победа със 7:5, 6:7 (6), 6:2, 6:7 (6), 6:2. Добра новина за българина обаче е отпадането на евентуалния му съперник на четвъртфиналите Джак Сок (САЩ, №8 в света), който загуби с 1:6, 6:7 (4), 7:5, 3:6 от Юичи Сугита (Япония).

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт