Китайски арт ансамбъл открива Годината на петела във Варна

Китайски арт ансамбъл открива Годината на петела във Варна

Младежки арт ансамбъл от провинция Съчуан ще гостува на 15 и 16 януари във Фестивалния и конгресен център във Варна, съобщиха от пресцентъра. Концертите „Весела китайска нова година 2017“ са организирани съвместно с посолството на Китай у нас и са по повод предстоящата Година на петела по източния календар.

Организаторите обещават красиви мелодии в изпълнение на китайски инструменти, традиционни костюми, танци и акробатични умения. Трупата се представя  на международната сцена от името на провинция Съчуан и на Китай в 40 страни и райони, сред които САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Швеция, Румъния, Бразилия,  Япония, Тайван, Макао и Хонг Koнг. Тя е и основа за индивидуално обучение в професионалния колеж на изкуствата на Съчуан.

Като важна тренировъчна база и база на националното нематериалното културно наследство, младежкият арт ансамбъл на Съчуан носи на раменете си решаващата мисия на "защита, наследяване, реформиране и обновяване" на Съчуанската опера. В момента ансамбълът притежава два големи театъра, един малък театър и няколко зали за репетиции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България