Китайски вицегубернатор гостува в Монтана

Областният град в Северозапада подготвя сътрудничество с 2-милионния Инчуан

Китайска делегация, водена от вицегубренатора на провинция Нингся Хуай И Чанг, посети Монтана, за да обсъди сътрудничеството на българската община с град Инчуан в Китайската народна република. Двете общини ще развиват съвместно земеделие, туризъм и култура.

kitaici_montana20181126bПрез август част от управата на Монтана с кмета Златко Живков гостува в КНР и подписа договор за побратимяване с Инчуан – град с 1,6 млн жители, който с предградията си надхвърля 2 млн. души. „Обсъдихме сферите на съвместна дейност с Монтана и в едномесечен период ще подготвим програма за конкретни стъпки за сътрудничество в земеделието, туризма, културата, образованието и спорта!”, заяви г-н Чанг.

Вицегубернаторът на провинция Нингся покани представители на бизнеса в Монтана да посетят догодина китайския район, за да установяват икономически контакти. „Бизнесът е двигателят на икономиката! Ще промотираме Монтана в Китай като добра среда за бизнес и туризъм. Убеден съм, че ще станем като братя и сестри, едно щастливо семейство”, подчерта китайският ръководител.

„Гостуването на делегацията от Китай у нас е част от обиколката им в побратимените им европейски градове – в Италия, България и Норвегия. След посещението в Монтана, Берковица и Вършец се очерта сериозен техен интерес към туристическите дестинации в района”, сподели кметът Живков. Град Инчуан е наричан „Градът на бъдещето” в Китай заради внедряването на високите технологии в обществения и икономическия живот. В голяма част от града има безплатен достъп до Интернет, посетителите в местната управа се посрещат от виртуални усмихнати служители, а административните услуги – от изваждането на паспорт до бизнес лиценз, се извършват не на гише, а по електронен път.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони