Китайски град иска да си сътрудничи с Варна

Делегация от град Шенянг, Китай, водена от Жингуй Жанг – вицепрезидент на Китайска народна политическа консултативна конференция на града, се срещна с кмета на Варна Иван Портних, съобщиха от пресцентъра на общината. Гостът съобщи, че в изпълнение на държавната политика и инициативата 16+1 град Шенянг предлага установяване на отношения на сътрудничество с Варна в сферата на икономиката, културата, образованието и туризма.

Той отправи покана към кмета на Община Варна за участие в 18-та конференция на кметовете WWCAM Mayors Conference, която ще се проведе в китайския град през септември тази година. Шенянг е регионален център в Североизточен Китай с население 8.3 милиона души, с развита образователна инфраструктура и икономика, с приоритетни отрасли автомобилостроене, високи технологии, иновации, свободна търговска зона.

Кметът Иван Портних представи накратко приоритетите и предизвикателства пред Варна, като запозна гостите с развитието на инфраструктурата, туризма, образованието, както и с възможностите на новосъздадените икономически зони. Той представи на гостите добри практики от дългогодишното партньорство с побратимения град Нинбо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България