Китайски град иска кисело мляко и сирене от Монтана

Десет фирми от Китай се интересуват от български плодове, зеленчуци и млечни продукти. Управата в Монтана ще създаде контакти и възможности за износ на наши продукти в азиатската страна, съобщи кметът на Монтана Златко Живков.

Делегация от общинската администрация и бизнеса на областния град в Северозападна България бе на едноседмично посещение в побратимения с Монтана град Инчуан. През август миналата година местните власти в двата града подписаха споразумение за партньорство в областта на образованието, земеделието, културата, туризма и спорта.

При срещите в Китай собственичка на 124 супермаркета в град Инчуан е поискала да продава в магазините си българско кисело мляко и сирене, сподели градоначалникът Живков.

„На бизнесфорум стана ясно, че около 10 фирми от Инчуан имат интерес да работят с България и в частност с Монтана. Те се интересуват главно от рибарство, мляко и млечни продукти, замразени плодове и зеленчуци. Целта ни е да успеем да организираме наши фирми да изнасят”, заяви кметът.

Китайска делегация ще гостува в Монтана между 12 и 14 май тази година, а в края на юни у нас ще пристигнат ученици и спортисти от Инчуан. Град Инчуан е търговски и административен център на провинция Нинся Хуей с над 2,5 милиона жители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони