Китай може да има ваксина срещу коронавируса до три месеца

Китай вероятно ще разполага с ваксина за коронавируса след три месеца. Академикът от Китайската инженерна академия Ли Лянцзюан заяви, че Китай може да измисли ваксина за бързо разпространяващия се коронавирус до три месеца.

"Китай вероятно ще има ваксина срещу новия коронавирус за обществена употреба в рамките на три месеца, което ще включва месец и половина разработка и месец и половина на тестове", каза китайският епидемиолог, предаде БНР.

По-рано днес Китай обяви, че броят на починалите от смъртоносния вирус е нараснал до 106, а броят на заразените е надвишил 4500, като само в рамките на последния ден (между 27-и и 28-и януари) е имало близо 1500 нови случая.

Китайският президент Си Цзинпин пък проведе среща в Пекин с генералния директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус, посочи във вторник негово говорител.

На срещата са присъствали и други китайски служители, които са имали за цел да информират СЗО за текущата ситуация с коронавируса в Китай. Твърди се, че те са разговаряли за възможни алтернативи за евакуация на граждани от районите, които се борят с огнището на заразата и за лечението на чужденци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия