Китай обяви 4 април за ден на траур в памет на починалите от коронавирус

Снимка: Архив

Китай обяви 4 април за ден на общонационален траур в памет на починалите от коронавирус.

Знамената в цялата страна ще бъдат спуснати наполовина, а в 10 ч. местно време хората в цялата страна ще запазят три минути мълчание. Паралелно с това в страната ще отекнат сирени, включително влакови и корабни, а автомобилите ще надуят клаксони също в памет на жертвите,

На 8 април се очаква да бъдат вдигнати ограниченията за пътуване в град Ухан, но властите на града призовават хората да продължават да са бдителни и да съблюдават все така мерките срещу разпространението на епидемията, припомня още Ройтерс.

Междувременно властите в страната съобщиха днес за 31 нови случая на COVID-19, като само два от тях са два предадени на местно ниво. Останалите са внесени отвън.

Властите съобщиха и за 4 нови смъртни случая на заразени с коронавируса. Всичките са в град Ухан, откъдето тръгна епидемията.

Общият брой на заразените в Китай възлиза на 81 620 души, като 3322 души са починали от началото на епидемията. Над 76 000 души вее са оздравели, а броят на активните случаи на коронавирус в страната е под 2000.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия