Китай съобщи за нови случаи на коронавирус

Китайската Национална здравна комисия съобщи днес, че са регистрирани 54 нови случая на коронавирус в страната, предаде Ройтерс.

Всички те са привнесени от чужбина. От началото на епидемията в Китай са се заразили 81 394 души, а броят на починалите се е увеличил с трима души през последното денонощие и е достигнал 3295.

Китай наложи днес забрана за влизане на чужденци с валидни визи и разрешителни за пребиваване, за да избегне нова епидемия от COVID-19, съобщи ДПА.

Броят на заразените с новия коронавирус в Южна Корея се увеличи със 146 души, достигайки 9478. През последното денонощие са починали петима души, а общият брой на жертвите е 144, съобщи днес Центърът за контрол и профилактика на заболяванията към министерството на здравеопазването на Южна Корея, предаде ТАСС.

Новите заразени са с 55 повече от регистрираните случаи ден по-рано. Още 283 души са оздравели напълно и са изписани от болница. Общият брой на оздравелите е 4811.

За пръв път от началото на заразата броят на оздравелите в Южна Корея е по-голям от този на пациентите под карантина, съобщи Йонхап.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия