Клаудия Шифър не се страхува от старостта

Фенове крадели бельото на красавицата

Съжалява, че не се снимала в клип на Джордж Майкъл

49-годишната Клаудия Шифър се превръща в основнa героиня на британското издание на “Elle”. В интервю за списанието супермоделът припомня основни моменти от кариерата си, говори за недостатъците, свързани с глобалната популярност и връзката между красотата и неизбежното остаряване.

“В пика на славата си се чувствах като рок звезда, трудно стигах до колата си, въпреки бодигардове, които ми проправяха път. Феновете се натискаха да се снимат с нас. Имахме охрана на всяко ревю. Въпреки това, понякога, след връщането ми от подиума в гримьорната, установявах, че бельото ми е изчезнало”, споделя Клаудия.

Моделът разказва и за някои пропуснати шансове в кариерата си, като този, че отказала да се снима в клипа на Джордж Майкъл на песента му “Freedom” заедно с други супермодели на 90-те години като Линда Еванджелиста, Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Татяна Патиц. “В този момент работех с много висок клас моден бранд и си помислих, че видеозаписът не отговаря на моята стратегия. Беше много глупаво”, споделя Клаудия.

Моделът признава, че се е примирила с неизбежното остаряване и без съжаление и завист предава щафетата на по-младото поколение.

“В момента продължавам да получавам огромен брой комплименти. Не е възможно цял живот да съм млада, но мога да се старая да изглеждам добре. Не изпитвам завист или ревност към младите и красиви момичета. Ако ми предложат да гълтам някакви магически хапчета за младост, за да изглеждам на 20 години, бих отказала - човек трябва с достойнство да приема всички етапи от живота си”, казва хубавицата.

Високата 180 см блондинка е един от най-успешните и обичани супермодели. Спомня си, че в училищния двор я наричали “патица”. Детската травма прераства в крайна срамежливост, а спасението идва под формата по-скоро на далечна фантазия, отколкото на реално фиксирана мечта: да избяга в Париж и да се превърне в манекенка. И наистина Клаудия Шифър става един от най-скъпо платените модели през 90-те. Тя е създател и на собствена модна линия. Появявала се е на над 700 корици, включително “Vogue” и “Rolling Stone” и е дефилирала по подиума за всички популярни дизайнери. Участвала е в рекламните кампании на десетки марки. Има и няколко роли във филмови и телевизионни продукции.

Миналото лято Клаудия се снима за италианското издание на списание “Vogue”. На една от снимките 48-годишната Шифър позира без дрехи. Гърдите си е прикрила с дамска чанта, а най-интимното си място - с обувки, които небрежно висят от ръцете й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица