Клетва на тъща застигна касапин

Таксиметровият шофьор Петър Стефанов и 20 години по-младата му съпруга Елена.

Петър закла младата си жена и загина след втори опит за самоубийство

Таксиметров шофьор уби с нож 20 години по-младата си жена и опита да се самоубие, като предизвика катастрофа. Избяга ранен от „Пирогов” и се скри. След седмица полицията намери обгорелия му труп. Така той бе застигнат от клетвата на неговата тъщата - да гори в ада.

Трагедията се разигра в столичния квартал „Надежда” в началото на април тази година и вдигна на крака полицията в София.

Кошмарът започнал около 19,50 ч на 5 април, когато такси се ударило в няколко паркирани коли в квартал „Люлин”. Жълтият автомобил блъснал и идващо БМВ, в което пътували бременна жена и дете.

Свидетели разказаха, че след няколкото удара едрият 100-120-килограмов мъж излязъл от таксито. Започнал да обикаля около смачканите коли и да залита като пиян. Говорел несвързано: „Какво направих? Какво ще стане сега?” Пристигнали две линейки. В първата била качена бременната жена и детето, а във втората - таксиджията. След като го приели в „Пирогов”, записали трите му имена и възрастта му - Петър Кирилов Стефанов, на 48 години.

На прегледите се оказало, че раните от катастрофата са повърхностни. Въпреки това лекарите решили да оставят шофьора под наблюдение заради съмнения, че има мозъчно сътресение. А също и за да се успокои, защото Петър продължавал да е в шок - изглеждал като пиян или дрогиран.

Докато лекарите в „Пирогов” се занимавали с таксиджията, криминалисти правели оглед на мястото на катастрофата. Наоколо миришело на газ и всички мислели, че при удара бутилката в таксито се е отпушила. Дошъл пожарникар от аварийната група, който обаче видял, че бутилката е здрава и вентилът й е отворен нарочно от човешка ръка.

Полицаите се обадили в „Пирогов” да питат как е таксиджията. Медиците казали, че не е зле, но все пак е оставен за лечение. Малко преди криминалистите да отидат да го разпитат, от института им съобщили, че Петър е избягал.

Почти по същото време, когато станала катастрофата в „Люлин”, бабата на 29-годишната Елена Грекова открила окървавения труп на своята внучка. Тя била убита от няколко удара с нож. Полицаи пристигнали на адреса в „Надежда”, но трябвало да мине малко повече от час, за да направят връзката, че при катастрофата в „Люлин”  е бил ранен мъжът на убитата Елена. И тогава лъснала страшната истина - сблъсъкът в близкия квартал не е бил обикновен инцидент, а опит за самоубийство на таксиджията. Преди да се забие в паркираните коли, той залял дрехите си с нафта, отворил вентила на газовата бутилка с идеята колата да избухне при удара и експлозията да го убие. Но по чудо таксито не избухнало в пламъци.

Повече от седмица полицията издирва Петър за убийството на Елена. Оказало се, че той се е скрил в необитаема постройка в квартал „Факултета” и най-вероятно същата нощ или на другата сутрин отново се е полял с гориво и се е самозапалил в затвореното помещение. Издъхнал е в адски мъки от задушаване с дим и тежките рани от изгаряне, без никой да чуе предсмъртните му стонове.

 

Майката на жертвата: Дано гори в ада този изедник!

„С тези думи Павлина прокле убиеца на дъщеря си Елена. И ние се сетихме какво каза тя, когато след около седмица полицията откри обгорелия труп на Петър”. Това каза пред „Зодиак” комшийка на семейството.

Съседката разказа, че по нейно мнение Елена била силна и независима още като ученичка. Като 16-годишна се залюбила с таксиметровия шофьор Петър, който тогава имал семейство и живеел в квартал „Факултета”. Момичето казало на родителите си, че ако не му дадат да се омъжи, ще избяга от къщи и никога няма да ги погледне.

„Не знам дали тогава вече е била бременна, но щат, не щат, техните се съгласиха. Елена и Петър се събраха и тя роди. Шофьорът се грижеше добре за нея и детето, не знам през годините да е имало скандали”, разказа още комшийката.

От края на 2015 г. съпрузите се отчуждили и това щяло да остане незабелязано за хората от блока, ако от дома им все по-често не долитали викове и шум от тряскане на врати.

„Чух приятелка на Елена да разказва, че е имала по-млад любовник и е искала да скъса с Петър, а той все й давал срокове да размисли. Печелел е време, за да измисли какво да прави. И това успя да измисли - да остави детето им кръгло сираче. Добре, че поне е било за пролетната ваканция при баба си извън София”, каза още съседката.

 

Шофьорът издържал психотест преди драмата

Само няколко месеца преди семейната драма Петър Стефанов издържал психотест, задължителен за таксиметровите шофьори. Според полицаи този факт говори две неща - или че тестовете са фиктивни, или че те не улавят личностни разстройства. А за колегите на Петър не било тайна, че има проблеми в семейството. От Нова година той ставал все по-раздразнителен и подозрителен. Отказвал курсове, за да може да се прибира в различни часове вкъщи. Допускал, че зад гърба му Елена се среща с младия си любовник в дома им.

От първия брак Петър също имал дъщеря, която е омъжена. Шофьорът вече имал и внуци.

„20 години не е малка разлика във възрастта. Ако се бяха разделили като нормални хора, Елена можеше да започне нов живот. Но явно Петър не е виждал пред себе си нов път. Чувствал се е възрастен и изоставен. Изглежда е имал и някакви болести, защото беше едър и червендалест - може да е вдигал кръвно или захар”, допускаше позната на семейството.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право