Клиниката по акушерство и гинекология към пловдивската УМБАЛ "Свети Георги" отваря врати

Снимка: Архив

Клиниката по акушерство и гинекология към пловдивската УМБАЛ "Свети Георги" отваря врати по-късно днес след щателна дезинфекция, съобщиха от лечебното заведение. Затварянето се наложи, след като стана ясно, че старшата акушерка на Родилно отделение е болна от коронавирус.

От болницата адресираха в писмо до медиите и твърдения онлайн, според които акушерката контактувала със стотици пациенти. "Това не отговаря на истината. Проверка на РЗИ е установила, че акушерката се е самоизолирала още на 17 март и към момента включително е под домашна карантина. Резултатът от пробата й е съобщен на 27 март, т.е. нейните контакти са били ограничени", коментират от болницата.

Те са категорични, че твърденията, че жената се е заразила в клиниката са неверни. От 27 до 29 март са изписвани родилки и новородени, но не защото са били в контакт със старшата акушерка, а за да се спазят здравните изисквания, коментират от болницата. От "Свети Георги" уточниха също, че твърденията за заразени медицински лица в Пловдив не отговарят на истината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве