Клоп: Достатъчно силни сме да бием "Байерн" (ИНФОГРАФИКА)

Юрген Клоп, мениджър на "Ливърпул", вярва, че играчите му имат достатъчно качества, че да изхвърлят "Байерн" (Мюнхен) от 1/8-финалите в Шампионската лига. Първата среща на "Анфийлд" завърши 0:0, което усложнява задачата на "мърсисайдци".

"Въпреки това, вярвам, че можем да продължим - каза треньорът пред клубната телевизия. - Играем срещу много силен отбор, но ако сме в най-добрата си светлина, сме изключителни. След първата среща всичко е ясно - трябва да бием в Германия".

Двубоят ще се играе при температури около нулата. Ден преди срещата в Мюнхен валя сняг. "Алианц Арена" обаче ще бъде в перфектно състояние за сблъсъка, въпреки студа.

Нулев бе резултатът в първия мач в другия сблъсък - "Лион" - "Барселона". Сега каталунците са домакини и имат предимство преди реванша.

„Винаги е забавно да играеш срещу най-добрите в света – каза Набил Факир, халф на френския тим. - Лионел Меси е няма аналог на Планетата. Вече съм го срещал на терена по време на Световното първенство през 2018-а. Той е вече 10 години е на върха. Въпреки това, ще дадем най-доброто, за да го спрем“.

Гостите обаче не са съвсем обречени, защото всеки евентуален техен гол ще тежи двойно повече.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят