Клошар подпали едноетажна къща в Пловдив

Клошар подпали необитаема едноетажна къща на улица „Васил Соколов” в Пловдив, като пламъците са унищожили напълно постройката с разгърната площ от 150 квадратни метра. Инцидентът е станал в неделя малко преди 16 часа, когато чрез спешен телефон 112 във Второ РУ на МВР-Пловдив постъпила информация за обхванатата в пламъци къща в квартал „Мараша” в центъра на града под тепетата.

Незабавно към мястото са насочени полицейски служители и екип на пожарната, който предприел гасителни действия. В резултат на локализирането на пожара е спасена намиращата се в съседство жилищна сграда. В хода на проверката за изясняване на причините за пожара било установено, че в изоставената къща се е самонастанил 27-годишен мъж, водещ скитнически начин на живот.

По първоначални данни запалването на къщата възникнало, докато той почиствал печка с твърдо гориво. С полицейска заповед заподозреният е задържан за срок от 24 часа в ареста на Второ РУ на МВР-Пловдив. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България