Ключов свидетел срещу Брендо трепери в съда

Ключов свидетел по делото срещу Евелин Банев-Брендо даде показания в Софийски градски съд разтреперен. Георги Караманлиев, който е дългогодишен приятел на Брендо, бе издирван от съда повече от половин година. "Не можех да дойда, швейцарските ми адвокати ми казаха, че съм призован. Не можех да оставя дъщерите ми", заяви пред магистратите Караманлиев.

Той живеел в Швейцария от 25 г.и бил дългогодишен треньор по борба. През 2009 г. швейцарските власти са правили няколко обиска на жилището му. Същата година го задържали по подозрения в участие в престъпна група за трафик на наркотици и пране на пари. До обвинение не се стигнало. Според прокуратурата това е и един от поводите Караманлиев да се притеснява да даде показания по делото.

Пред магистратите свидетелят призна, че преди година е участвал в съвместен бизнес с Брендо. Заедно създали швейцарското дружество "Бренд". По думите му фирмата се занимавала със строителство и недвижими имоти. По този повод Брендо многократно му гостувал в Швейцария. Караманлиев отказа да отговаря на представителя на градската прокуратура на въпроси за участниците в управителния съвет на дружеството. "Има си протокол, може да си го проверите", каза видимо изнервен свидетелят.

"Не се притеснявайте. Вие сте тук като свидетел, а не като обвиняем, както твърдят швейцарските власти", успокои го съдия Невена Грозева. "Не се страхувам. Тук съм доброволно", отвърна Караманлиев. След разпита на свидетеля магистратите назначиха дата за пледоариите по делото срещу Банев - 15 март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право